Behandelmethode 2018-07-09T22:36:31+02:00

Behandelmethode

Met vaste beugels

Basisbehandeling Behandeling met vaste apparatuur met metalen brackets (“slotjes”).
Behandeling met transparante brackets (“slotjes”).

Met uitneembare beugels

In sommige gevallen past de onder- en bovenkaak niet goed op elkaar; de onderkaak is in groei ‘achtergebleven‘. Met een aktivator in de mond moet je je onderkaak naar voren bewegen om je mond te kunnen sluiten. Hierdoor bevorder je de voorwaartse groei van de onderkaak en zal de groei van de bovenkaak verminderen. Het opvolgen van de instructies van de orthodontist is van groot belang; hierdoor zal je hem niet langer dan nodig hoeven te dragen. Doordat de kaken na deze behandeling beter op elkaar passen kunnen de tanden en kiezen beter in elkaar grijpen. Dit bevordert de stabiliteit en het kauwvermogen maar zorgt ook voor minder slijtage van je gebit in de toekomst.
Voor diverse correcties gebruiken we plaatapparatuur. Er zijn er legio en worden gebruikt voor verschillende correcties. De plaat kun je zelf in- en uit doen. Ook hier gebruiken we de apparatuur eerst actief en vervolgens hoeft deze alleen ‘s nachts nog gedragen te worden om het resultaat te stabiliseren. Het goed opvolgen van instructies zal er voor zorgen dat je de plaatapparatuur niet te lang hoeft te dragen.
Soms willen we de groei van de bovenkaak verminderen of ruimte maken vóór in de mond. Dan gebruiken we een buitenboordbeugel, waarbij wij de kiezen als het ware naar achteren duwen. Allereerst worden er bandjes (ringetjes) om de kiezen geplakt. Deze zijn voorzien van buisjes waar de headgear op zijn beurt weer in past. De buitenboordbeugel kun je dus zelf in en uitdoen. Ook hierbij is het opvolgen van de instructies van de orthodontist van groot belang.
Deze wordt gebruikt om een niet al te grote afwijking in breedte van de bovenkaak te corrigeren. De veer zit vast aan 2 bandjes die om de kiezen in de bovenkaak zitten. Heel langzaam wordt de veer geactiveerd om de breedte aan te passen. Is de vereiste breedte bereikt dan blijft hij nog een tijdje in de mond om het resultaat te stabiliseren. In het begin is het een beetje wennen met zo een apparaat tegen je gehemelte.
Als de bovenkaak in breedte fors afwijkt dan wordt vaak gekozen voor een kaakverbreder met schroef. Doordat de schroef in een korte tijd (enkele weken) wordt geactiveerd krijgen we een snelle verbreding. Na deze actieve periode wordt het apparaat gefixeerd en blijft nog een tijdje in de mond om het resultaat te stabiliseren.

Transparante slotjes

Ben je doorzichtig?

Voorbeeld van transparante slotjes

600_transparant

Metalen slotjes

Wil je metaal?

Voorbeeld van metalen slotjes

600_metal_01

Headgear

Ga je buitenboord?

Voorbeeld van een Buitenboordbeugel

600_headgear_01

Beetje Breder

Daar zie je niets van!

Voorbeeld van kaakverbreder

600_verbreder_01
Call Now Button